willemhoebink

Willem Hoebink studeerde aan de Rietveld Academie in Amsterdam, de Parsons Academie in New York en liep een stage bij Fuquda Design&Architecture in Osaka.
Sinds zijn afstuderen in 1992 is hij zelfstandig werkzaam als ontwerper/beeldend kunstenaar en gaat hij geregeld de samenwerking aan met collegas uit verschillende disciplines.
De website toont werk vanaf het jaar 2000. Het merendeel van de projecten komt voort uit beeldende kunst opdrachten; conceptueel werk voor de openbare ruimte of toegepast, architektuur gebonden werk. Licht en perspectief zijn hierbij vaak de voornaamste instrumenten. De benadering is bij voorkeur niet autonoom, het werk wil juist integreren met een gebouw of een locatie. Hierbij wordt nauw samengewerkt met stedebouwkundigen, architekten en bouwers. Naast kunstprojecten toont de website projecten op het gebied van Interieur- en Tentoonstellings- architectuur, Multi Media en Productontwikkeling.

 

Hoebink&Daniëls
Het duo heeft de krachten gebundeld bij de ontwikkeling en realisatie van een aantal bijzondere, locatiegebonden lichtprojecten. De samenwerking met technici en industrie is de afgelopen jaren tamelijk uniek gebleken door de samenvoeging van artistieke concepten met geavanceerde en duurzame technische innovaties.